19:00

Jung/Kvänum 10 IF

Härlig derbyseger för herrarna i premiären!

Tråvad/Larv A - JK10 IF A 1-2 (1-0)
Det blev en riktig tuff derbydrabbning för herrarna i premiären borta mot Tråvad/Larv. En match av riktig derbykaraktär där skönspelet egentligen uteblev. Planen kanske inte tillät detta heller så det blev en match som präglades av kamp även om den inte var onödigt hård. Efter en tidig Tråvad/Larv-ledning så kunde JK10 vända till 2-1 i början av andra halvleken. Ett reultat som stod sig tiden ut och efter en tuff batalj så var det JK10 som plockade med sig samtliga poäng hem.

Tråvad/Larv inledde annars klart bäst och tog också ledningen redan i den 3:e minuten efter en snabb omställning där Axel Gunnarsson ohotat fick nicka in 1-0 över en ställd Oskar Bergman i JK10-målet. Det var ett lite ringrostigt och yrvaket JK10 som inte var på tå från start.
Tråvad/Larv fortsatte batt sopela bra med en hög press som vi inte riktigt fick ordning på. Man hade ytterligare några lägen som mycket väl kunde resulterat. Oskar Bergman gjorde bland annat en vass räddning när en Tråvad/Larv-spelare fick helt fritt läge efter fryga kvartens spel. Den inledande halvtimman gick klart till Tråvad/Larv som såg både rappare och piggare ut från start.
Men efter dryga halvtimmans spel så började JK10 att äta sig in i matchen allt mer och Tråvad/Larvs ganska intensiva inledning hade nog kostat lite på krafterna på en ganska tungsprungen plan. JK10 hade kanske inte skapat några hetare lägen så långt undantaget ett par dåliga avslut i b ra lägen. Men efter halvtimmans spel så kom vårt första riktigt heta läge. Det var Najib Ibrahimi som tog sig runt på sin högerkant och slog ett bar inspel till Olof Åkesson som befanns sig mitt i slottet mellan målområdet och straffpunkten. Tyvärr gick Olofs styrning tätt utanför Tråvad/Larv-målet.
Sista kvarten av första halvleken var ganska jämn och nu började även JK10 hitta upp med lite bollar bakom Tråvad/Larvs försvarslinje och det blev ofta lite mer oreda i de blåvitas försvar.
1-0 till Tråvad/Larv stod sig i paus och det speglade matchen så långt ganska väl även om det mycket väl kunde varit ytterligare nåt måls ledning.
I pausen pratades det mycket om att försöka komma upp snabbar i planen. Vi hade haft bekymmer med den lite ojämna planen och en del av Tråvad/Larvs chanser bjöd vi på lite väl enkelt genom bolltapp på mittplanen då vi spelar med lite för små marginaler.

I den andra halvleken så var det ett klart mer fokuserat JK10 som kom ut. JK10-grabbarna fick en bra start på andra och vi kunde ta oss fram lite mer via kanterna och det blev som sagt lite mer oreda i Tråvad/Larv-försvaret.
Och det dröjde inte länge förrän det var kvitterat till 1-1. Det var Najib Ibrahimi som i den 50:e minuten fick en bra boll på högerkanten. Jibbe snurrade upp en Tråvad/Larv-försvarare innan han slog en perfekt passning som skar som en smörkniv genom Tråvad/Larv-försvaret till Anton Hjalmarsson. Anton kunde enkelt placera in bollen förbi en chanslös Fredrik Bjelkholm i Tråvad/Larv-målet. Målet var frukten av ett riktigt snyggt anfall.
JK10 fortsatte att hålla ett litet grepp om taktpinnen och Tråvad/Larv såg lite slitna ut. Man hade inte riktigt samma fart i omställningarna som under inledningen av matchen och JK10-försvaret fick det lite lugnare i den andra halvleken.
Men ganska omgående efter kvitteringsbollen så fick Tråvad/Larv ett vasst läge efter ett inlägg som seglade över JK10-försvaret. En Tråvad/Larv-spelare fick öppet läge några meter in i straffområdet lite till höger. Men då kliver Oskar Bergman ut och gör en riktigt vass räddning.
I den 58:e minuten så kommer 2-1 till JK10. Det är ett anfall där vi sätterupp en boll mot Tony Berntsson soim skarvar bollen vidare till Jakob Berggren som i fritt läge inte riktigt får träff på bollen. Men bollen letar sig på något konstigt sätt in i målet. Lite väl passivt i Tråvad/Larv-försvaret kan man nog tycka men trots allt så blev det mål.
JK10 fortsatte att hålla uppe spelet bra men som vi tidgare nämny så var det inget skönspel i denna match utan det hanslade mycket om kamp och en hel del närkamper. Tråvad/Larv försökte få igång sitt spel men det verkade som den tuffa inledningen av matchen satt sitt sina spår för man orkade inte riktigt fylla på med folk i samma takt som tidigare. Sen var det givetvis så att JK10 höjt sig en hel del från första halvleken och JK10 kändes lite tyngre och mer fysiska än Tråvad/Larv.
Tråvad/Larv försökte under den återstoden tiden av matchen men man skapade egentligen inga riktigt heta lägen utan det blev en del skott utifrån och lite inlägg och där är Oskar Bergman säkerheten själv. Även JK10 skapade lite lägen och vi hade ett par riktigt bra lägen som vi nog borde utnyttjat.
Sista 10-15 minutrarna var väl ganska händelsefattiga avseende målchanser. Tråvad/Larv hamnade oftast ute på kanterna då JK10 stängde ner Tråvad/Larv på ett bra sätt centralt. 2-1 till JK10 stod sig dock tiden ut och det var en riktigt jäkla go derbyseger.
Sammanfattningsvis så kan vi konstatera att det var ganska starkt att komma tillbaka efter en riktigt trög inledning av matchen. Att det inte står mer än 1-0 till Tråvad/Larv under den inledande halvtimman skall vi nog vara glada för. Då var Tråvad/Larv bra. Men som sagt JK10-grabbarna visade härlig moral och med lite mer fysik så åt man sig in i matchen mer och mer ju längre matchen led.
Om vi skall gå in på spelarkritik så får vi börja med att hylla hela laget för en riktig moralseger när spelet hackar lite. Men vi måste nog nämna några spelare som höjde sig lite över mängden.
Oskar Bergman i målet var riktigt stabil idag och var kanske vår genomgående bästa spelare idag. Oskar agerade med pondus och spred ett lugn i försvaret. Sen kryddade han insatsen med ett par vassa och avgörande räddningar. William Oskarsson gjorde också en riktigt bra insats och var alert i försvarsspelet. Även Olof Åkesson stod för en bra insats och spelar alltid klokt och idag var han riktigt bra i 90 minuter.
Detta kanske inte var den snyggaste segern i världshistorien men det är ändå poängen som räknas och dessa 3 poäng kämpade vi oss till genom en stark moral. Tråvad/Larv är nog ett lag för toppen helt klart men det blottades lite svagheter i andra halvlek då man hamnade under lite större utmaningar. Visst, oavgjort kanske hade speglat matchen som helhet mer men vi ber inte om ursäkt för segern på nåt sätt. Segern känns extra go då vi idag saknade några tongivande spelare. En klysha kanske men man kan vinna matcher på många olika sätt och idag handlade det om mer kamp än skönspel.
Närmast väntar ett nytt derby mot Saleby IF på torsdag på Nya IP i Kvänum. Då gäller det att tagga upp rejält.